Deze acryl schilderijen zijn geschilderd op doek. De randen zijn allemaal meegeschilderd.

uit 2013 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Abstract fantasie

2020

Dit werk is geheel voor het eerst geheel abstract en naar eigen fantasie gemaakt. De hoofdkleuren zijn blauw, geel, oranje en rood met een beetje groen.

Kopie van de meester

2020

Dit doek van 1 x 1 meter is geschilderd naar een idee van Picasso.  Het heeft een zwarte ondergrond en dat zie je er een beetje doorheen.  Dat was ook de bedoeling.  De zijkanten zijn meegeschilderd. 

Paarse orchidee

2020

Dit is een acryl schilderij met aparte afmetingen. Het is een orchidee omringd met gekleurde vakken.

Mijn moeder

2020

Dit is mijn moeder, nageschilderd naar aanleiding van een foto. Ze had hier al enkele jaren Alzheimer.  Dat is te zien in de uitdrukking op haar gezicht. 

Witte winterdag

2019

Dit winterse tafereel is geschilderd met acrylverf. De kleuren grijs, groen en wit overheersen.

Big city

2019

Dit schilderij is geschilderd met acryl verf en bewerkt met karton, papier en stift, gemengde technieken. Het is gemaakt naar aanleiding van een foto van New York. Beetje abstact, veel kleur.

abstractie in blauw

2018

Dit schilderij zit vol gemengde technieken zoals touw, zaagsel in de verf, jute en er is gewerkt met sjablonen en karton. Ik heb craquelé gebruikt en acryl en olie verf.

kleurrijke herfstboom

2019

Deze boom laat de herfst zien in al haar pracht met vele kleuren.

Berkenbos

2018

Dit tweeluik stelt een berkenbos voor in de winter. De mist hangt er tussen in.

berkenbomen

2019

Deze berkenbomen staan dicht bij elkaar in de winter. De takken overheersen.

kersenbloesem

2018

Kersenbloesem bloeit maar kort maar is ontzettend mooi. Daarom heb ik dit schilderij gemaakt met voornamelijk  roze en paarse kleuren.

orchidee

2018

Op dit aparte formaat ( 70 x 30 ) heb ik met vloeipapier en tissues  de bloem opgeplakt en daarna geschilderd. Ook heb ik de kern van de orchidee aangedikt met witte verf.

Ekelhof

2016

Deze bloemen stonden bij mijn moeder in het verpleeghuis voor de raam. Heel eenvoudig in een glazen groentepot.Ik wilde ze meteen schilderen. Het was vooral een uitdaging om de vitrage te schilderen.

late zomer

2016

Dit schilderij heb ik opgepimpt omdat ik niet helemaal tevreden was. Ik heb er meer  zand op verwerkt en tissues. De kleur paars heb ik toegevoegd  en de kleur wit heb ik wat vervaagd. Het stelt de zomer voor in eind augustus, begin september.

zonovergoten

2018

Dit schilderij is gemaakt van acrylverf en laat een berkenbos zien in de volle zon.

New York in blue

2016

Dit doek heb ik eerst beplakt met verschillende soorten papier en touw. Daarna ben ik het gaan schilderen in blauwe tinten met wit en rood als extra kleur. Het is een eigen fantasiemix  van gebouwen geworden met een knipoog naar New York zelf.

Oktober

2016

Dit schilderij stelt de herfst voor die al even is begonnen.De oranje, rode en gele kleuren zijn goed zichtbaar nu en op de achtergrond is het nog een beetje groen.

Summertime

2016

Dit doek is geschilderd met acryl verf en ik wilde een bos in de volle zon laten zien midden in de zomer. De kleuren zijn dan ook realistisch in vele kleuren groen en bruin en wit. Een klein beetje blauw laat de heldere hemel zien.

Wilde tuin

2016

Dit doek heeft aparte afmetingen en ik heb er met touw en gesso vormen ingebracht. De kleuren zijn een beetje pastel achtig tegen een fel blauwe lucht.

explosie

2015

Dit schilderij in voornamelijk rood is het gevolg van een cursus abstract schilderen. Ik heb zaagsel gebruikt om de explosie er uit te laten springen.

Herfstimpressie

2015

Dit schilderij is geschilderd met acrylverf en er zit wat zand in en inkt. Ik heb sjablonen gebruikt om het herfst effect te versterken.

Kerk bij nacht

2015

Deze kerk staat in Acht en ik heb hier 's avonds laat een foto van gemaakt toen hij mooi verlicht was. De donkere lucht heb ik geschilderd in dikke vegen verf die overgaan in zwarte en blauwe kleuren zoals Vincent van Gogh dit vroeger ook deed.

Weerspiegeling

2015

Dit doek is voornamelijk opgebouwd uit dotjes acrylverf. Mijn grote voorbeeld was het werk van Klimt. Het schilderij stelt een herfstlandschap voor waarvan de kleuren weerspiegelen in het water.

lente bloesem

2015

Dit schilderij is geinspireerd op het bloesem schilderij van Vincent van Gogh. Ik heb de kleuren dikker aangebrracht als ik normaal doe en de kleuren zijn licht en fris.

Amaryllis

2014

Deze witte amaryllis stond bij mijn moeder op haar bont gekleurde tafelkleed.

Abstractie in wit en blauw

2014

Dit is een abstract schilderij dat niks voorstelt maar waar van alles uit te halen is. Het is in de kleuren blauw en een beetje wit. Hierop is vliespapier en jute geplakt en ik heb ook een spuitbus met acrylverf gebruikt als blikvanger.

Eenvoud in een bierglas

2014

Dit bierglas met zelf geplukte bloemen stond bij mijn moeder in het verpleeghuis. Eenvoudig maar heel mooi. Ik heb zand gebruikt voor de bloem in het midden en de achtergrond is gespoten in wit en blauw.

Onkruid

2014

Dit schilderij heb ik gemaakt naar aanleiding van het onkruid dat groeide bij ons in de buurt. Je loopt er zo maar langs maar het is eigenlijk ook heel mooi. Vanddar mijn impressie van onkruid. Ik heb een spatel gebruikt en zand. De verf ligt er dik op en ik heb enkele spuitbussen gebruikt. De hoofdkleur is groen.

blue winter

2013

Dit schilderij stelt een huis in de winter voor als het gesneeuwd heeft. De hoofdkleur is blauw.

Kangaroo paw

2013

Mijn voorbeeld is een plant, genaamd kangaroo paw. Hij heeft hele mooie bloemen.

Zomerfantasie

2013

Dit schilderij op doek is eerst een schilderij op hout geweest. Nu heb ik het groter gemaakt op doek en gemengde technieken gebruikt zoals gesso,  ribbelkarton en zand.